torstai 17. elokuuta 2017

Ihana, paras, päiväkoti!


Arki on taas hiljalleen lähtenyt rullaamaan, poikani on pitkän kesäloman jälkeen palannut päiväkotiin ja mies aloittanut opinnot. Ensimmäinen viikko on sujunut hienosti! Itse kököttelen sairaslomalla ja valmistelen vointieni mukaan kaikenlaista pienokaisen tuloa varten. Tänään haluaisinkin kertoa vähän poikani päiväkodista ja miksi olemme juuri halunneet valita kyseisen päiväkodin.

Reilu vuosi sitten kuulin, että aika lähellä kotiamme on steinerpäiväkoti Pikku-Otava. En voinut jättää tilaisuutta käyttämättä, ja niin siirsin poikani kunnallisesta päiväkodista ihanaan Pikku-Otavan päiväkotiin. Tiesin, että jonkin verran kuluja tulee enemmän, mutta lopulta ajattelin sen olevan parempi vaihtoehto lapselleni, ja olenkin tehnyt ihan oikean valinnan :)! Miksi sitten steinerpäiväkoti? Kuulostaako ihan huuhaajutulta? On totta, että steinerpedagogiikka juontaa juurensa jo aika pitkältäkin ajalta noudattaen tietynlaista kaavaa aina tähän päivään asti. TÄSSÄ hyvä linkki steinerkasvatuksen avoista. En ole niin perehtynyt itse pedagogiikkaan syvällisesti, mutta käytäntöä seuraten olen ollut erittäin kiitollinen, sillä päiväkodin arjessa tapahtuvat askareet tukevat lapsen yksilöllistä kehitystä kokonaisvaltaisesti ja luo turvallista ja hyvää pohjaa lapselle elämää varten. Lapsi viettää kuitenkin suuren osan päivästään päiväkodissa, joten sillä on valtavan suuri merkitys, minkälaisia malleja näinä vuosina omaksutaan ja miten lapsi viihtyy. Poikani on päivittäin hyvissä käsissä ja hän jää aina hyvillä mielin hoitoon :)

Parhaimmiksi jutuiksi kyseisessä päiväkodissa olen nostanut erityisesti ekologisuuden, luomuruuan, arkisten askareiden tekemisen (esimerkiksi lapset pääsevät auttaman ruuanlaitossa) sekä maailmankuvan luomisen; mistä kaikki tulee. Kasvatellaan pienellä peltoläntillä esimerkiksi perunaa, nostetaan ne itse ja valmistetaan siitä ruokaa. Pihamaalla on kasveja ja puita sekä lapset saavat käyttää paljon mielikuvitusta ja luovuutta. Lisäksi päiväkodissa on vain parisenkymmentä lasta, kaikenikäiset touhuavat yhdessä, isommat auttavat pienempiä, sekä hoitajat oppivat tuntemaan jokaisen lapsen kuin omansa. Päiväkoti on hyvin kodinomainen, lapset saavat leikkiä ja kehittyä itselleen mieluisissa asioissa. Myös sosiaalisiin suhteisiin panostetaan, jotta lapsille kehittyisi hyvät taidot selvitä erilaisissa tilanteissa, sekä oppia hyväksymään erilaisuutta.

Oli eilen taas vanhempainillassa ihana huomata, kuinka tärkeästä asiasta onkaan kyse. Olen ollut todella tyytyväinen lapseni hoitoon enkä vaihtaisi paikkaa mistään hinnasta. On turvallinen ja luottavainen olo, sekä tunne siitä, että pienillä valinnoilla voidaan tehdä suurta hyvää :)!




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti